Gratis verzending binnen de Benelux (m.u.v. pallettransport)

Voor 14:00u besteld, vandaag verstuurd

Uit voorraad geleverd

Jouw aankoop wordt beschermd met Trusted Shops Trustmark

Blog

By Max Dierenhuiden en Opgezette Dieren

Ontdek de fascinerende wereld van By Max: Waar Kunst en Natuur Samenkomen

In het hart van Helmond, Nederland, ligt een unieke schatkamer waar kunst en natuur samenkomen op een manier die zowel betoverend als intrigerend is. By Max, een bekend bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop van dierenhuiden en opgezette dieren, verwelkomt bezoekers in zowel zijn fysieke winkel als zijn online platform, waar een uitgebreid assortiment wacht om ontdekt te worden.

Het pronkstuk van By Max's assortiment zijn de prachtige dierenhuiden die het bedrijf aanbiedt. Van luxueuze koeienhuiden tot warme rendierhuiden en zachte schapenvachten, elk stuk is met zorg geselecteerd om zowel schoonheid als kwaliteit te garanderen. Of je nu op zoek bent naar een statementstuk voor je interieur of gewoon op zoek bent naar een stukje natuurlijke pracht om je huis op te fleuren, By Max heeft voor elk wat wils.

Maar de magie van By Max gaat verder dan alleen dierenhuiden. Stap binnen in de fascinerende wereld van opgezette dieren, waar het assortiment varieert van kleine vogels tot imposante leeuwen, tijgers en beren. Met tussen de 400 en 500 verschillende dieren is er een verbazingwekkende verscheidenheid om uit te kiezen. Elk opgezet dier is met vakmanschap en toewijding vervaardigd, waarbij elk detail nauwkeurig wordt vastgelegd om de natuurlijke schoonheid van het dier te behouden.

Maar By Max biedt meer dan alleen traditionele opgezette dieren. Het bedrijf omarmt ook de kunst van de taxidermie met een assortiment vlinders, schedels en zelfs skeletten. Voor degenen die op zoek zijn naar iets unieks, biedt By Max ook replica taxidermie, waardoor liefhebbers van natuurlijke schoonheid kunnen genieten van prachtige stukken zonder de ethische bezwaren die soms gepaard gaan met traditionele taxidermie.

Wat By Max echt bijzonder maakt, is de combinatie van zijn online aanwezigheid en fysieke winkel. Terwijl de webshop klanten van over de hele wereld bedient, nodigt de winkel in de Rooseindsestraat 54 Helmond mensen uit om de wonderen van de natuur van dichtbij te ervaren. Hier kunnen klanten de texturen voelen, de details bewonderen en zich laten inspireren door de verbazingwekkende diversiteit van het assortiment van By Max.

Of je nu een liefhebber bent van natuurlijke pracht, een verzamelaar van unieke stukken of gewoon op zoek bent naar iets bijzonders om je huis te verfraaien, By Max biedt een ervaring die zowel boeiend als onvergetelijk is. Dompel jezelf onder in de magie van kunst en natuur en ontdek de wonderen die By Max te bieden heeft.

Bezoek By Max vandaag nog online op hun website of breng een bezoek aan hun winkel in Helmond en laat je betoveren door de pracht van de natuurlijke wereld zoals je die nog nooit eerder hebt gezien.

Verhuur van Opgezette Dieren

Opgezette dieren huren bij By Max: Een unieke touch voor uw evenement

In de wereld van evenementenplanning en design zoeken we voortdurend naar unieke manieren om onze creaties tot leven te brengen. Wat als we je vertellen dat er een element is dat zowel schoonheid als geschiedenis kan toevoegen aan je volgende presentatie, museale tentoonstelling of filmset? Bij 'By Max Dierenhuiden en Opgezette dieren' bieden we nu de mogelijkheid om onze prachtige opgezette dieren te huren, waardoor uw evenement of project een onvergetelijke indruk achterlaat.

Waarom opgezette dieren huren?

Opgezette dieren hebben altijd al een speciale plek ingenomen in de wereld van kunst, geschiedenis en design. Ze vertegenwoordigen een uniek kruispunt van natuurlijke schoonheid en vakmanschap. Door een opgezet dier te integreren in uw presentatie of set:

 1. Voegt u authenticiteit toe: Vooral voor historische tentoonstellingen of films kunnen opgezette dieren een gevoel van realisme en authenticiteit toevoegen.
 2. Creëert u een visueel spektakel: De detail en vakmanschap van een opgezet dier zijn ongeëvenaard en kunnen de aandacht van uw publiek trekken.
 3. Vertelt u een verhaal: Elk opgezet dier heeft zijn eigen verhaal, en dit kan een extra dimensie toevoegen aan uw presentatie of film.

Hoe werkt het?

Bij 'By Max' hebben we een breed scala aan opgezette dieren, van exotische vogels tot majestueuze zoogdieren. Het proces van het huren is eenvoudig en transparant:

 1. Selectie: Blader door onze collectie en selecteer het dier (of dieren) dat het beste past bij uw behoeften.
 2. Consultatie: Neem contact met ons op om de details van uw evenement of project te bespreken. Ons team kan adviseren over de beste keuzes op basis van uw thema en ruimte.
 3. Levering & Installatie: We zorgen voor een veilige levering en installatie van het opgezette dier op uw locatie, waarbij we de integriteit en veiligheid van het stuk garanderen.
 4. Retournering: Na afloop van de huurperiode zorgen we voor de veilige demontage en terugkeer van het stuk.

Waarom By Max?

Onze opgezette dieren zijn niet alleen esthetisch prachtig, maar zijn ook gerestaureerd en onderhouden met de hoogste zorg en vakmanschap. Door te kiezen voor 'By Max' kiest u voor:

 • Kwaliteit: Onze stukken zijn van museumkwaliteit, wat betekent dat ze zijn voorbereid en bewaard volgens de hoogste standaarden.
 • Diversiteit: Onze uitgebreide collectie biedt een breed scala aan keuzes, geschikt voor verschillende thema's en settings.
 • Deskundigheid: Ons team heeft diepgaande kennis van taxidermie en kan u adviseren over de beste manier om de stukken in uw ruimte te integreren.

Of het nu gaat om een tijdelijke museale tentoonstelling, een filmset of een speciale presentatie, onze opgezette dieren kunnen dat vleugje magie en authenticiteit toevoegen dat uw publiek zal betoveren. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe 'By Max Dierenhuiden en Opgezette dieren' uw volgende project kan transformeren.

Restauratie van Opgezette Dieren

Restaureren van opgezette dieren: een tweede leven voor bijzondere stukken

Bij 'By Max Dierenhuiden en Opgezette dieren' hebben we een diepe passie voor het behoud en de restauratie van opgezette dieren. Elk stuk heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen geschiedenis. Maar zoals alles in het leven kunnen ook opgezette dieren tekenen van slijtage vertonen. Onze missie is om deze bijzondere stukken een tweede leven te geven. In deze blog duiken we dieper in de kunst van het restaureren van opgezette dieren.

Het belang van restauratie

Opgezette dieren zijn meer dan slechts decoratieve objecten. Ze zijn vaak een reflectie van de natuurlijke wereld, een momentopname van de schoonheid van een dier in zijn beste vorm. Met de tijd kunnen echter verval en slijtage optreden. Verkleuring, verlies van vacht of veren, en beschadigingen kunnen het stuk zijn oorspronkelijke glans ontnemen. Hier komt de kunst van restauratie om de hoek kijken.

Het restauratieproces

Bij 'By Max' benaderen we elk stuk als een uniek project. De eerste stap is altijd een grondige evaluatie. We kijken naar de algemene conditie, eventuele beschadigingen en welke materialen nodig zijn voor de restauratie.

 1. Reiniging: Het stuk wordt voorzichtig gereinigd om vuil en stof te verwijderen. Dit kan gedaan worden met speciale borstels, zachte doeken en, indien nodig, speciale reinigingsmiddelen die de huid of veren niet beschadigen.

 2. Reparatie: Eventuele scheuren of gaten in de huid worden vakkundig gerepareerd. Hierbij maken we gebruik van technieken die ervoor zorgen dat de reparaties nauwelijks zichtbaar zijn.

 3. Vervanging: Als bepaalde delen te beschadigd zijn, zoals veren of stukken vacht, kunnen deze vervangen worden. We streven ernaar om materialen te gebruiken die zo dicht mogelijk bij het origineel liggen.

 4. Conservering: Om ervoor te zorgen dat het opgezette dier nog vele jaren meegaat, wordt het stuk behandeld met conserveringsmiddelen. Dit helpt om het dier te beschermen tegen verdere slijtage en externe factoren.

 5. Finishing touch: Tot slot worden de ogen weer glanzend gemaakt, de vacht of veren opnieuw gestyled en wordt het gehele stuk geïnspecteerd om er zeker van te zijn dat het aan onze hoge standaarden voldoet.

De waarde van restauratie

Door een opgezet dier te restaureren, geven we niet alleen het stuk zijn oorspronkelijke schoonheid terug, maar eren we ook het dier en zijn plaats in de natuurlijke wereld. Het is een manier om respect te tonen voor de natuur en de kunst van taxidermie.

Bij 'By Max Dierenhuiden en Opgezette dieren' zijn we trots op ons vakmanschap en de zorg die we besteden aan elk stuk dat we restaureren. Wanneer je kiest voor restauratie, kies je voor het behoud van geschiedenis, kunst en natuurlijke schoonheid.

Heeft u een opgezet dier dat wat liefde en zorg nodig heeft? Neem dan contact met ons op en laten we samenwerken om dat speciale stuk weer tot leven te brengen.

Wat kunt u met een dood dier doen?

Als u een dood dier vindt of u bent een fokker, kweker of eigenaar van een dier dan kunt u deze verkopen. Wij zijn altijd op zoek naar mooie of speciale diersoorten. Bent u dus een eigenaar van (bijvoorbeeld) papegaaien, toekans, hertjes of andere vogels of zoogdieren dan hebben wij misschien interesse. Het belangrijkste is dat u het dier laat afkoelen, dan weet u zeker dat het gestorven is. Als het dier afgekoeld is moet u het in een plastic zak doen om het vervolgens in de vriezer te leggen. Tot slot kunt u met ons contact opnemen via de contactpagina of via de telefoon, wij kijken dan of we uw dier op kunnen zetten.

Zo krijgt het dier een tweede leven.

Heeft u nog andere vragen over een gestorven dier dan kunt u ons altijd contacteren.

Wat is taxidermie?

Taxidermie is het opzetten van gestorven dieren of andere producten uit de flora en fauna. Dit is niet zo zielig als dat de meeste mensen denken. Wij verkopen alleen dieren die door de jacht zijn gestorven of die door een natuurlijke dood zijn gestorven en waar de legaliteit van kan worden aangetoond. De jacht wil niet zeggen dat er gestroopt wordt op dieren maar dat deze wegens overlast/over populatie worden afgeschoten. In de Veluwe is er bijvoorbeeld een groot overschot aan wilde zwijnen. Deze zwijnen zorgen voor veel overlast en zijn gevaarlijk voor mensen. Hierdoor mogen jagers, met vergunning, zwijnen schieten. Het vlees van deze zwijnen wordt opgegeten en de huid is dan afval. Wij zorgen ervoor dat deze huid niet wordt weggegooid maar dat dit dan wordt gebruikt voor een mooi opgezet dier.

Wij hebben ook geregeld exotische dieren zoals een: Zeearend, Toekan, Leeuw, Wolf, Lynx en nog veel meer. Deze dieren mogen niet afgeschoten worden, dit is super goed geregeld. Al deze dieren bevatten een Cites papier. Dit is een soort van paspoort van het dier, deze hebben ze voor levende en dode dieren. De Cites regeling is sinds 2016 door 183 landen ondertekend en dit wordt streng gehandhaafd. Wilde dieren krijgen dan ook geen Cites papieren, alleen dieren van dierentuinen of kwekers krijgen deze papieren. Dit wil zeggen dat stropen niet mogelijk is.

Bij alle dieren die wij verkopen krijgt u een factuur en zo nodig de Cites papieren.

Welke dierenhuid past het beste bij mij

Home decor weerspiegelt vaak de persoonlijkheid van het individu die er woont. Dierenhuiden zijn een decoratieve aanpak die meer en meer mensen gebruiken. Natuurlijke vloerkleden dragen een unieke smaak bij aan elk huis. Maar dit zal leiden tot de vraag: “Welke huid past het beste bij mij?”.

Dit artikel zal drie belangrijke en decoratieve natuurlijke dierlijke huidtapijten onderzoeken.


Koeienhuiden

Een koeienhuid is het grootste vloerkleed uit ons assortiment. Een koeienhuid is perfect geschikt als kleed onder een tafel, bank of stoel. Koeienhuiden worden echter voor nog veel meer toepassingen gebruikt. Zo worden ze ook gebruikt als wandbekleding. Koeienhuiden zijn er in vele kleuren en maten en zijn altijd uniek. Zo vind je nooit eenzelfde koeienhuid terug bij een vriend of kennis. Elke huid heeft zo zijn eigen speciale vlekje of vorm.

Rendierhuiden

Een rendierhuid is zeer zacht in zijn haren. Daarom worden rendierhuiden voornamelijk gebruikt om in een stoel of bank te leggen. Een rendierhuid in een stoel zit enorm lekker en zorgt voor veel warmte. De haren van een rendierhuid zorgen voor veel isolatie. Dit komt doordat de haren hol zijn, dit zorgt er jammer genoeg ook voor dat ze breken en uitvallen. Daarom adviseren wij onze klanten altijd om niet te veel wrijving over een rendierhuid uit te oefenen. Dit zorgt voor het uitvallen van de haren. Online zijn er vele verhalen te lezen over extreme haaruitval. Dit is zeer afhankelijk van de kwaliteit, wij verkopen alleen A-kwaliteit en daardoor is het niet zo erg als online te lezen is.

Schapenvachten

Schapenvachten zijn lekker zacht en zorgen voor een lekkere warmte in een stoel of bank. De haren van een schapenvacht vallen niet zo veel uit als bij een rendierhuid. Dit zorgt ervoor dat mensen vaak voor een schapenvacht kiezen. Een schapenvacht kan veel hebben. Zo liggen deze huiden vaak buiten. Een schapenvacht kan niet in de stromende regen liggen maar kan een beetje water wel aan.

 

Als u nog een vraag heeft over welk type dierenhuid het beste bij u past dan kunt u ons altijd mailen op: info@bymaxshop.com

Koeienhuid vloerkleed - Een tijdloze klassieker voor uw huis

Een ding dat de meeste mensen opmerken is dat een koeienhuid vloerkleed tijdloos is. Een koeienhuid is een geweldige optie voor elk type huis en het kan een gevoel van elegantie toevoegen aan zowat elke kamer. Hierdoor maken veel huiseigenaren de keus om een koeienhuid tapijt te kopen.

Een ander voordeel aan het gebruiken van koeienhuid vloerkleed is dat het samengaat met elk type vloer. Of u nu een lichte of donkere vloer heeft, een koeienhuid tapijt past altijd. U kunt het tapijt onder meubilair plaatsen. Dit zorgt dan voor een klassieke blik. Ook kunt u het kleed in het midden van de vloer centreren zodat het als standalone stuk opvalt. Hoe u ervoor kiest om de koeienhuid te gebruiken, is geheel aan u. Sommige mensen gebruiken zelfs het tapijt op de muur als decoratief stuk, dat garandeert dat het een belangrijk middelpunt wordt.

Wanneer u de beslissing neemt om een koeienhuid te kiezen, als een tapijt voor een kamer, krijgt u veel opties om uit te kiezen. Uw nieuwe vloerkleed gaat een groot middelpunt in de ruimte worden, kijk daarom goed op onze webshop zodat u alles heeft gezien.

Meer en meer huiseigenaren besluiten om voor een koeienhuid te gaan vanwege de tijdloze elegantie en klassieke look die het tapijt zal geven aan de ruimte. U kunt gebruik maken van de tapijten in een woonkamer, kantoor aan huis of zelfs in uw slaapkamer om de hele ruimte een natuurlijk gevoel te geven. Wij bieden een brede selectie van koeienhuid tapijten voor u om te kiezen, zodat u zeker uw ideale koeienhuid tapijt vindt uit onze brede selectie. Uw koeienhuid tapijt is gemakkelijk te verzorgen en zal jaren meegaan, zelfs als er veel over gelopen wordt.


Rendierhuiden - Mooie warme tinten voor uw huis

Het creëren van een warm en gastvrij huis is iets waar veel mensen naar toe streven bij het versieren van hun huis. Een van de beste manieren om dit te bereiken is met het gebruik van zorgvuldig gekozen accessoires. De juiste accessoires kunnen ook helpen om de beste functies van elk huis te markeren.

Natuurlijke tapijten kunnen helpen bij het creëren van dit soort look. Vele soorten dierenhuiden zijn beschikbaar op de markt. Een van de meest populaire is de rendierhuid. Een rendier tapijt is een product dat gebruikt wordt om een warme sfeer te creëren. Rendierhuiden hebben veel natuurlijke warme tinten. Een typische rendier huid tapijt zal de tinten van bruin, wit en grijs hebben. Het gebruik van dergelijke tinten kan warmte in elke ruimte brengen. Warme kleuren helpen een ruimte het buitenleven te geven.  

Een rendierhuid kan in bijna elk deel van de kamer worden geplaatst. Rendier huid tapijten kunnen worden gebruikt op de vloer van een kamer om ervoor te zorgen dat het een warme ruimte wordt. Het tapijt kan ook dienen als een middelpunt in de kamer. Het tapijt kan ook onder een bank worden geplaatst. Het gebruik van een rendierhuid is ideaal om er voor te zorgen dat andere warme tinten in meubels, zoals de subtiele hints van bruin in een lederen bank of de diepe tint in een houten vloer, er beter uitkomen.

Veel mensen kiezen voor een rendierhuidtapijt om een muur te decoreren. Een rendierhuid kan gemakkelijk aan de muur van een kamer worden gehangen. Dit stelt de eigenaar in staat om te pronken met de mooie, warme tinten die in de dierenhuid voorkomen. Elke rendierhuid heeft een ander en uniek patroon. Overweeg een rendierhuid voor een ruimte waar textuur, kleur en warme tinten nodig zijn.

Let op dat er niet te veel over de huid heen wordt gelopen aangezien de huid daar niet voor geschikt is. Een rendierhuid is een echt pronkstuk. Echter zijn de haren hol en zullen breken/uitvallen bij veel frictie.

Koeienhuid vloerkleden voor in uw huis

Wanneer u over huisdecoratie denkt dan zullen de koeienhuidvloerkleden niet het eerste zijn dat in u opkomt. Maar misschien zouden ze dat wel moeten zijn. Deze tapijten hebben een sierlijke schoonheid die iemands huis kan vergroten. Hoewel het woord "koe" gedachten van taaiheid op zouden kunnen roepen, hebben deze koeienhuiden een textuur die sterk maar geruststellend is. Voor een old-world look of voor een uniek middelpunt voor uw huis, moet je een koeienhuid tapijt kunnen overwegen.

Koe huid wordt al eeuwen gebruikt en was vooral populair in het oude westen. Echter worden koeienhuiden nu gebruikt in alle type woningen. Van modern tot rustiek een koeienhuid is altijd mooi.

Zoekt u een koeienhuid voor in de woonkamer, slaapkamer of een andere plek waar een koeienhuid het middelpunt kan zijn? Kijk dan op www.dierenhuiden-decoraties.nl

Koeienhuid tapijten zijn mooi en kunnen opstaan als een belangrijk middelpunt voor zowat elke kamer. Ze komen in een verscheidenheid van patronen en kleuren, dit maakt ze erg handig om te combineren met uw huidige interieur.

Terwijl een heleboel andere tapijten kapot zullen gaan door er overheen te lopen zullen deze tapijten alleen maar mooier worden. De prijs die u betaalt voor elke koeienhuid is de moeite waard, de jaren en jaren van gebruik zorgen voor een prachtige prijs-kwaliteit verhouding.

Koeienhuid tapijten hebben veel mooie aspecten en zijn overal te gebruiken. Gebruik een koeienhuid als vloerbedekking of als muurdecoratie. Ze zijn kleurrijk en gevarieerd, geen twee zijn ooit precies hetzelfde. Deze veelzijdige tapijten zijn een geweldige aanvulling voor elk huis.

Koeienhuid vloerkleden - Het stijlvolle tapijt

Als u op zoek bent naar een manier om een rustiek vleugje schoonheid toe te voegen aan uw huis dan is een koeienhuid een prachtige keuze. Deze aantrekkelijke tapijten kunnen echt een kamer afmaken.

Koeienhuid tapijten hebben verschillende voordelen. Allereerst zijn ze heerlijk om naar te kijken. Elke koeienhuid is uniek, daardoor is elke huid een one-of-a-kind stuk. Deze tapijten zijn ook zeer comfortabel om op te lopen, dit komt doordat ze een zeer zacht gevoel hebben. Uw voeten zullen nooit klagen over de gladde aanraking van deze luxe tapijten. Koeienhuid tapijten zijn hypoallergeen, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die lijden aan allergieën en andere milieu-irriterende stoffen. Ze zijn ook zeer duurzaam. Je kan er jaren op lopen, en ze zullen nog steeds goed zijn. Als je toevallig iets morst dan is dit makkelijk te verhelpen met een beetje zeep en water. Als het tapijt stoffig en vuil wordt als gevolg van voetverkeer, schudt het dan even uit en het probleem is opgelost. Netheid lijkt misschien een punt van zorg omdat veel koeienhuid tapijten grote witte vlakken hebben. Echter zijn deze vlakken makkelijker schoon te houden dan bij een gewoon tapijt.

Meerdere koeienhuid tapijten in een huis kan een geweldige manier zijn om het interieur af te maken. U kunt besluiten om tapijten met een gelijkwaardige blik te krijgen of u kunt kiezen voor huiden die verschillen van elkaar.

Als u iets toe wilt voegen aan uw interieur dat onmiddellijk merkbaar en onvergetelijk is, dan is een koeienhuid tapijt een uitstekende keuze. Voor visuele aantrekkingskracht, comfort, uitvoerbaarheid en algemene artistieke waarde, dit is een aankoop waar u lang plezier van gaat hebben.